Οδηγίες μετά από σφράγισμα

Ένα σφράγισμα μπορεί να είναι είτε λευκό (σφράγισμα ρητίνης) είτε μαύρο (σφράγισμα αμαλγάματος).

Εάν στο δόντι σας έχει γίνει μαύρο σφράγισμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

  1. Αποφύγετε την κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής τις πρώτες μια με δύο ώρες μετά το σφράγισμα. Στις επόμενες ώρες, αποφύγετε τη μάσηση σκληρών τροφών, καθώς η σκλήρυνση του υλικού επιτυγχάνεται στο μέγιστό της μετά από 24 ώρες.
  2. Είναι πιθανόν, μετά την πάροδο της αναισθησίας, να υπάρξει ευαισθησία του δοντιού στο κρύο ή στο ζεστό, η οποία μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως κάποιες μέρες. Τις περισσότερες φορές είναι κάτι αναμενόμενο. Ωστόσο, εάν η ενόχληση επιμένει ή είναι ιδιαίτερα έντονη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας.

Εάν στο δόντι σας έχει γίνει λευκό σφράγισμα, οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλές.

Εάν στο δόντι σας έχει γίνει λευκό σφράγισμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες

  1. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την κατανάλωση τροφών τις επόμενες ώρες. Λόγω της φύσης του υλικού (σκληραίνει με τη βοήθεια ειδικού μπλε φωτός) μπορείτε να φάτε αμέσως.
  2. Στην περίπτωση που το σφράγισμα είναι πολύ βαθύ, είναι πιθανόν να υπάρξει ευαισθησία του δοντιού στο κρύο ή στο ζεστό. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε, είναι κάτι αναμενόμενο. Εάν, όμως, η ενόχληση επιμένει για αρκετές ημέρες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.